Известие

Collapse
No announcement yet.

Автоматичен климатроник на 156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Точно това описание съм си го разпечатал от alfa156.net. Първото нещо, което събуди чуденка у мен, беше наличието в него на 2 точки №7-грешка вероятно, както и да е. После, намирам за противоречива с другите описания точка №4 -последно копчето в пълно дясно положение ли трябва да е завъртяно или да сочи "frontal flw", което си е крайно ляво?!? Другото, което не намирам за еднозначно е наличието на две последователни изключвания в позиция "STOP" -т.№ 7-първата и №8. Между тях има ли въртене на ключа или няма (просто е натъртено на условието да си стоим на изключено)? Последното недоразумение пък е, че между тези две изключвания има натискане на бутона за климатика (№7-втора)?!
    В крайна сметка ще пробвам, но не знам какво!

Comment

Точка 7 наистина е грешка (просто я няма).
      т.4 mid.direction (което си е крайно ляво положение).
      След точка 6 следва твоя избор (т.е. климатика вкл./изкл.).
      След многократни опити това вече работи при мен дано да е така и при теб.
      166 2,4 jtd 2003
      156 2,4 jtd 1999
      145 1,6 TS 1997

Comment

Няма резултат!
        Това, което правя, сглобявайки инструкцията от различните места е:
        1. Подреждам врътките както следва -1-макс. темп. (крайно дясно), 2-0 (крайно ляво), 3-духалки в лицето (крайно ляво). Дали ключът е езваден или е просто сложен в позициа Стоп, изглежда че е все тая (пробвах и двата варианта) -така или иначе, след това давам на контакт в т.2.
        2. Давам на контакт, изчаквайки 2-3 секунди да изчезнат осмиците от дисплея на километража и разните там чекове по таблото и вътря средната врътка от 0, както си е, на AUTO-0-AUTO-0. Пробвах комбинацията както бързо, така и изчаквайки по секунда или две във всяка позиция).
        3. Натискам бутона на климатика (лампичката му не свети и не светва от натискането). То и при позиция на средната врътка на 0, няма как и да е друго -не може да се включи климатикът при изключена перка. Така поне пише навсякъде.
        4. Изключвам на "STOP" (вадя или не вадя ключа).
        5. Паля двигателя да пробвам има ли ефект -напр. първа врътка на 18, втора на AUTO и трета да духа на някъде към мен. Изчаквам около минута, вентилаторът се усилва постепенно на max., а климатикът не светва, че е включен. Значи няма резултат.

Comment

Писаното най-горе "карс ъп то септембър 2000" да ви говори нещо колега, в случая колата е след юни 2001 тъй че това едва ли ще помогне.
          Би трябвало да нямаш ядове когато наместиш градусите и му дадеш режим "ауто", това дефакто е АВТОМАТИЧНИЯ режим.Ако не си на ауто, не би трябвало да се включва климатика.

пп А досадното включване от което повечето страдаме е когато са зададени някакви градуси и врътката не е в режим "ауто", т.е. дали е на ауто или не, климатика си тръгва веднага. Точно затова е коригирано след 2001г.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Говори ми, да! Преди тази дата климатикът е включен по дефолт, след тази дата е изключен по дефолт. А с описаната процедура се променя положението. Аз съм свикнал от предишния ми автомобил да ми се включва климатикът винаги, независимо дали е топло или студено -така ми харесва климатът в колата. Явно не може да се получи с Алфата.

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
              ... Аз съм свикнал от предишния ми автомобил да ми се включва климатикът винаги, независимо дали е топло или студено -така ми харесва климатът в колата. Явно не може да се получи с Алфата.
              Жалко! Но поне ти остава малката утеха, че караш Алфа Ромео 156!

Поздрави

Comment

Явно нещо пропускате
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами аз и за това питам, защото предполагам че е така! Но имам и подозрения, че някои хора знаят какво е то

Comment

Колеги, доста теми изръшках, но не намерих отговор на моя въпрос. Много хора се оплакват, че им се включва климатроника при всяко палене на двигателя- обяснение има как с врътките и контактния ключ се изключва. Аз пък искам да ми се включва винаги климатроника като запаля, пък не се получава с номера с врътките. Автомобилът е от втората половина на 2001г, 1.9JTD. Аз ли нещо не правя като хората или има друг "пиниз"?
                    Пробвай следното - палиш колата нагласяваш си градусите и автоматик, натискаш вътрешна циркулация и климата трябва да ти се включи автоматично. Гасиш без да исключваш нищо по климата, палиш пак и вси1ко е ОК при мен. Но моята е 08.2000. Пробвай, може да стане и при теб

Comment

В интерес на истината имах големи надежди да излезе нещо от този трик и да финтирам проблема по този начин, но НЕ! Баси, не съм толкова тъп.........колкото изглеждам.

Comment

В интерес на истината имах големи надежди да излезе нещо от този трик и да финтирам проблема по този начин, но НЕ! Баси, не съм толкова тъп.........колкото изглеждам.
                        Тъпо е това, което пишеш. Не съм целял да те обидя, при мен този начин работи и съм казал даже от кога ми е колата

Comment

О, извинявай, ако си разбрал нещо погрешно! Не съм си и помислял да се обиждам, нито пък ми е хрумвало аз да обиждам някого. Просто си се тюхкам и се чудя къде бъркам! Явно има и друг начин, по който да се прочете написаното от мен, но не съм имал това предвид. Отворен съм за всякакви мнения и препоръки!
                          Още един път, извинявай!
                          Last edited by Panchev; d.m.y г., 13:25.

Comment

Колега стана ли работата , че утре на мен ми предстои да изключвам климата на 156-та на бълдъзата ? Дано да стане че е гадно така !!!
                            Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Готов ! Благодарности на русия колега !!!
                              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Working...
                              X